«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Всесвіт пронизує "вісь зла"?

Справжня сум’яття у світові наукові кола внесли нові дані, одержані з американського космічного зонду WMAP. Призначений для замірів температури радіаційного випромінювання різних частин галактик, він виявив наявність на космічних просторах дивної лінії, яка наскрізь пронизує Всесвіт і формує його просторову модель. Вчені вже назвали цю лінію "віссю зла".
Виявлення даної осі ставить під сумнів всі сучасні уявлення про зародження всесвіту і його розвитку, включаючи теорію відносності Ейнштейна, за що їй і дана невтішна назва. Згідно теорії відносності, розгортання простору і часу після початкового "Великого Вибуху" відбувалося хаотично, а сам Всесвіт в цілому однорідний і має тенденцію до розширення на всьому протязі своїх меж.
А дані з американського зонду спростовують ці постулати: заміри температури реліктової радіації свідчать не про хаос в поділі різних зон Всесвіту, а про певну орієнтацію або навіть план. При цьому існує особлива велетенська лінія, навколо якої відбувається орієнтація всієї структури Всесвіту, відзначають вчені, – повідомляє портал Валеолог, на якому щомісячно розміщається огляд NASA-новин.


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
ТЕКУЩИЕ НОВОСТИ
NEWS *** ВСЯКАЯ ВСЯЧИНА *** NEWS
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua