«ВАЛЕ Л ГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Не кури, мамочко!

Кинути курити ще до початку вагітності – це єдиний спосіб народити здорову дитину.
Курити під час вагітності просто неприпустимо, адже від цього народжуються слабенькі діти, хворіють часто. Про це знають всі. А недавно вчені довели, що дитина, яка ще з дитинства звикла до нікотину, ризикує стати товстим курцем-психом, з злочинними нахилами і «вовчою пащею».
Як не парадоксально, про шкоду куріння людство дізналося тільки в 50-х роках ХХ століття, а до цього навіть лікарі були на 100 відсотків впевнені, що воно абсолютно не шкідливе. Втім, вже закрадалась смутна підозра, що дітям краще не зловживати нікотином. Не дарма в середині 20-х років молодий радянський уряд випустив агітаційний плакат з попередженням:
«Школярі, які курять, вчаться гірше за тих, що не курять».
Ставлення до куріння різко погіршилося лише в 1956 році, коли 40 тисяч лікарів з різних країн співставили історії хвороб своїх пацієнтів. Наразі й з’ясувалося що затяті курці набагато більше хворіють серцево-судинними і легеневими захворюваннями, а також раком легенів.
«Яких ще бід чекати від тютюну?» – злякалися вчені і терміново зайнялися вивченням впливу нікотину на живі організми. Експерименти на тваринах довели, що звірі від тютюну гинуть, саме тоді виник вираз «Крапля нікотину вбиває коня»...
Весь текст статті можна буде прочитати в вересневому випуску газети «Валеологія».


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua