«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2006
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Про музику кілець Сатурна, яку зачаровано
«слухав» у космосі апарат Cassini, знав ще Піфагор

Про благотворний вплив музики на людину відомо вже дуже давно. Історія свідчить про те, що ще легендарний Піфагор лікував багато захворювань спеціально написаною музикою, називаючи цю терапію «музичною медициною», так як він зв’язував уяву про катарсис саме з музикою, яку рекомендував для очищення душі.
Піфагор вважав, що у кожної людини, як і у кожній планеті в космосі, є власна музика – МУЗИКА ЙОГО СФЕР. Вона являє собою своєрідний камертон, який приводить людину в стан повної гармонії з Природою.
Вчений Піфагор (VI ст. до н. е.) в дослідах зі струною виявив, що будова музичної гами підпорядкована суворим числовим пропорціям. Як це зараз очевидно, відкриття Піфагора було для європейської науки взагалі першим законом, вираженим в явній числовій формі.
Космічний апарат Cassini виявив, що кільця Сатурна випромінюють мелодію на радіочастоті. Зовнішня схожість кілець з грамплатівкою несподівано підтвердилася цікавим відкриттям. За допомогою датчиків на кораблі Cassini вчені NASA виявили, що кільця постійно «грають» мелодію з різних нот...
Повністю статтю читайте в червневому випуску газети "Валеологія" 2006


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
ТЕКУЩИЕ НОВОСТИ
NEWS *** ВСЯКАЯ ВСЯЧИНА *** NEWS
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua