«ВАЛЕ Л ГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Горіхи й профілактика старіння очей

Всі, ми звикли горіхи їсти, з шкаралупи робити настої, і не знали, що горіхи можуть бути також корисними при вправах для очей.
Будь-яка літня людина хоче обійтись без окулярів для далекозорих. Для профілактики старечої далекозорості рекомендується щодня тричі за день виконувати вправи з горіхами, а також виконувати рухи пальцями і вправи з палицею. Це дає можливість обходитись без окулярів для далекозорих похилого віку, – повідомляє газета "Валеологія".
Стареча далекозорість може бути причиною не тільки ослабленого зору, але й таких симптомів, як задерев’янілість м’язів в плечах, запаморочення, головний біль. Постарайтеся їх попередити.
Вправа 1 Масажувати пальці рук до розслаблення, кожний палець по 1 хвилині, при цьому найбільш – вказівні пальці.
Вправа 2 Масажувати всі пальці ніг до розслаблення, кожний – по 1 хвилині, найбільше – четверті пальців. Повторити вправу двічі для кожного пальця.
Вправа 3 Активну точку «рокю», розташовану біля середини долоні, міцно натиснути подушечкою вказівного пальця. Для кожної долоні по 50 секунд три рази. Окремі точки мають зв’язок з очима, тому їх подразнення сприяє профілактиці старіння очей.

ВПРАВИ З
ГОРІХАМИ
**
1. Робити горіхом колові рухи між долонями, притискаючи його і докладаючи при цьому певних зусиль.
2. Робити горіхом колові рухи на тильному боці руки, притискаючи його долонею другої руки.
3. Робити двома горіхами колові рухи в кожній долоні водночас (в правій долоні – за годинниковою стрілкою, в лівій – проти).
Вправи сприяють зняттю нервової напруги, запобігають старінню мозку, сприяють довголіттю.
Ще одна вправа з горіхами
Покласти горіх на долоню з боку мізинця і долонею другої руки злегка натиснути, роблячи горіхом колові рухи (3 хвилини).

© Газета "Валеологія"