«ВАЛЕ Л ГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

ЯК ГОДУВАТИ МОЗОК ПЕРЕД ЕКЗАМЕНАМИ

Якщо ми хочемо повністю використати свої інтелектуальні можливості, треба добре годувати свій мозок.
Щоб він працював на повних оборотах, дозволяючи нам швидше вчитися і успішно працювати, треба дотримуватися поміркованості в їжі.
Дієта людей, які займаються багато годин на добу розумовою працею, має бути збагаченою поживними речовинами, але не перевантажена калоріями.
Ви, певно, помітили, що після щедрого обіду ввечері, починаєте повільніше міркувати. З великою охотою ви б поспали. Особливо, якщо їжа містить багато вуглеводів і жирів – вони приводять до гальмування реакції і послаблення пам’яті.
Найбільшим постачальником поживних речовин має бути сніданок, що містить найнеобхідніший набір речовин, які дозволяють надалі легко засвоювати нову інформацію і зіставляти факти. Тому спеціалісти радять завжди до хліба, макаронів і каш додавати порцію м’яса, молочних продуктів, гороху, квасолі.
Ті, хто не можуть без солодкого, нехай вибирають такі страви, в яких міститься білок, наприклад, морозиво чи ватрушки. Необхідні мінерали й вітаміни, щоб ніщо не ставало на заваді процесам, які відбуваються в мозку. Потреба в них тим вища, чим більш важка праця мозку передбачається. Краще їх одержати з їжею, так організм їх засвоює легше.

Газета "ВАЛЕОЛОГІЯ"