«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2006
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Не можна жити в тривогах, гніві, страху...
і при цьому сподіватися, що з біохімією організму все буде гаразд

Проблема впливу духу на тіло стара, як світ. Тим не менше про неї багато пишуть і писатимуть ще більше. Причина полягає в тому, що в більшості випадків сама людина – причина як своєї хвороби, так і свого здоров’я.
Розуміючи причину своєї немічності, німецький лікар Вальдерштейн гірко ремствував: «О, чому я не можу наважитися раз і назавжди бути здоровим».
Автор методу «самонавіювання» Еміль Кує, безумовно, правий, називаючи «хворобливу людську уяву головною причиною усіх «недуг». І справді, якщо ми хочемо, щоб наш організм нормально функціонував, щоб нас не залишив піднесений настрій, почуття душевного комфорту, оптимізм, треба зробити гармонійним свій розум...
Серед невтомних пропагандистів ідеї торжества духу над плоттю треба назвати Прентіса Малфорда, який один з перших проаналізував відношення фізичного і психічного начал з урахуванням їх взаємного впливу.
Він говорить: «Якщо твоє тіло страждає недугами, думай не про них, а про той досконалий образ, в якому ти усвідомлюєш себе. Твоє тіло в усіх його клітинах і органах є знаряддя твого духу...»
Здається все зрозуміло. Якщо жодна думка, жодне відчуття, жодне почуття не можуть з’явитися без того, щоб не відбитися на різних частинах нашого організму, залишається побажати: «Симулюйте здоров’я... на здоров’я».

Повний текст статті дивіться в квітневому випуску газети "Валеологія" 2006



© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
ТЕКУЩИЕ НОВОСТИ
NEWS *** ВСЯКАЯ ВСЯЧИНА *** NEWS
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua