«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2006
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Пташинний грип – це помста за надлишок землян на планеті?

Високопатогенні віруси, можливо, замислені природою як регулятор чисельності населення планети. Так вважає керівник національного центру по грипу ВООЗ (Санкт-Петербург) академік РАМН Олег Кисельов, висунувший гіпотезу про механізм мутацій вірусу грипу і його ролі в регулюванні чисельності населення Землі.
На прес-конференції, яка відбулася на початку 2006 року в Санкт-Петербурзі, Кисельов висловив думку, що віруси постійно існують в природі, однак стають особливо активними при значному збільшенні густоти населення. Це означає, що в природі існують природні механізми регулювання чисельності гомо сапієнс, а віруси, можливо виконують роль чистильників.
Особливість вірусу грипу, на думку, О. Кисельова, в тому, що його генетичний апарат побудований по принципу людського, тобто нагадує хромосоми. Таких мініхромосом у вірусу грипу 8. В процесі еволюції віруси типу «А» «заселяли» багато видів тварин і птахів. Саме в травній системі птахів під впливом підвищеної температури (у порівнянні з температурою організму людини) відбуваються безперервні мутації генів вірусу, частина яких програмується на вбивство організму власника. Вони ж в силу щорічних дворазових міграцій на великі відстані стають головними поширювачами грипу...
Повний текст статті дивіться в травневому випуску газети «Валеологія» 2006


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
ТЕКУЩИЕ НОВОСТИ
NEWS *** ВСЯКАЯ ВСЯЧИНА *** NEWS
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua