«ВАЛЕ Л ГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

В Китаї вчені збудували робота,
який плаватиме по артеріях людини

 ** Тао Мей з Китайської Академії наук і його колеги з університету науки й техніки Китаю створили плаваючого мікроробота, який в майбутньому зможе очищувати артерії людини і доставляти лікарські препарати в різні частини тіла. Трикутна машина завдовжки 3 міліметри рухається, використовуючи зовнішнє магнітне поле, яке керує їх мікроскопічними плавниками, зробленими із спеціального сплаву. Швидкістю робота можна керувати, змінюючи його резонансну частоту магнітного поля.
Мей визнає, що проект поки що знаходиться на ранній стадії, в роботі поки що модель мікромашини завдовжки всього 1 міліметр.
В ідеалі китайські вчені хотіли б зробить робота завдовжки 0,1 міліметра, тоді він зможе пройти по кровотоку. Для цього треба взяти на озброєння останні досягнення в галузі нанотехнологій.

**

 ** Але китайці можуть похвалитися не тільки своїми науковими досягненнями, – повідомляє газета “Валеологія”. З давніх-давен вони славляться також винаходами лукавими, хитромудрими, а іноді й підступними. Так, наприклад, подружжя Х. з Пекіну заснувало шлюбне агентство “Міс Досконалість”.
Самітні китайці приваблювалися об’явами уявного агентства, яке обіцяло знайти їм багатих, чарівних, самотніх жінок, які “мріють” про заміжжя з порядними чоловіками. Послуга була не дуже коштовною – всього 500 у. о. І дійсно таку жінку агентство знаходило...
Але, як виявило слідство, на оглядини всім клієнтам показували одну й ту ж саму жінку – дружину китайця Х., власника агентства. Таким чином, за допомогою однієї пані Х. агентство втерлося в довіру багатьом клієнтам.
За рік існування агентству пощастило “взути” кілька сотень довірливих чоловіків, які “клюнули” на обіцянки шахраїв, красу і цнотливість пані Х. Виявилося багато любителів одружитися “на багатстві”, красиво жити “на халяву” та ще й милуватися чарами дружини Х. І цим скористалися винахідливі земляки.

© Газета "Валеологія"
return_links(); ?>