«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Популярні біодобавки нічого не лікують

Мільйони людей в усьому світі купують біологічно активні добавки, сподіваючись побороти різні захворювання – від банальної простуди до раку. Ажіотаж навколо цих нібито чудодійних препаратів не знижується, так само як і віра в їх здатність зцілювати.
Проте небагато БАД проходять фармакологічну перевірку – головним чином вони перевіряються лише на відповідність гігієнічним вимогам (інакше кажучи, виданий на них сертифікат гарантує, що в даному порошку або пігулках немає хвороботворних мікроорганізмів або великої концентрації шкідливих і небезпечних речовин).
Чи мають ти чи інші біодобавки лікувальні властивості, які їм приписують, невідомо до того часу, поки якісь з них не пройдуть ретельне вивчення.
Так виявилися невтішними для численних любителів екстракту ехінацеї і клопогону або сушених новозеландських зелених губчастих молюсків Рema canaliculus: покупці просто витрачають гроші на вітер.
Останньою жертвою прискіпливих дослідників Екстерського університету стала ехінацея... Експерименти, проведені ними, свідчать про те, що заокеанська трава не здатна відвернути або вилікувати простуду...

Кого зацікавить детальніше розповідь про клопогон, женьшень, молюски, часник тощо, а також про 300 млн. фунтів, витрачених британцями на покупку БАДів, читайте в наступних випусках газети "Валеологія".


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
ТЕКУЩИЕ НОВОСТИ
NEWS *** ВСЯКАЯ ВСЯЧИНА *** NEWS
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua
return_links(); ?>