«ВАЛЕОЛОГІЯ»
ВСЕУКРАЇНСЬКА ГАЗЕТА
ПОРТАЛ "ВАЛЕОЛОГ"
ІНДЕКС 35275
КАТАЛОГ ВИДАНЬ УКРАЇНИ 2005
WWW.VALEOLOG.COM
valeolog@i.kiev.ua

Стенфордські медики введуть ембріональні клітини дітям з хворобою Баттена

Американська Адміністрація по продуктам харчування і лікам (FDA) дозволила медикам із Стенфордського університету пересадку ембріональних стовбурових клітин в мозок, – повідомляє портал Валеолог.
Це безпрецедентне рішення в історії медицини повинно відкрити шлях до лікування багаточисленних патологій мозку, які наразі не піддаються лікуванню, наприклад, хвороби Альцгеймера, Паркінсону, Баттена тощо.
Ембріональні стовбурові клітини пересадять шістьом дітям, страждаючих смертельною хворобою Баттена, яка руйнує нервову тканину через відсутність необхідного ензиму і призводить до сліпоти, паралічу, німоти (звичайно, діти з діагнозом хвороби Баттена не доживають і до 10 років).
За задумом головного хірурга Стенфордського університету стовбурові до-нейронні клітини будуть введені дітям через невеликий витвір в черепній коробці. Після введення в мозок ці ембріональні клітини повинні вирости і перетворитися в "дорослі" нейрони, які почнуть виробляти дефіцитний ензим. У хворої дитини цей ензим не виробляється через дефективний ген.
Попередньо на дослідах з мишами вчені одержали блискучий результат.
Результати дослідів повинні бути ухвалені внутрішнім університетським комітетом.
Щоб уникнути актів агресії проти дослідників і власності, їх прізвища і назва Каліфорнійського фонду, який надав лікарям належну ембріональну тканину, не повідомляються.


© Газета «Валеологія» © Портал «Валеолог»
ТЕКУЩИЕ НОВОСТИ
NEWS *** ВСЯКАЯ ВСЯЧИНА *** NEWS
При использовании материалов газеты «Валеологія» и портала www.valeolog.com
ссылка на газету и гиперссылка на портал обязательны.
При использовании в печати, обязательно письменное разрешение газеты valeo@i.com.ua
return_links(); ?>